Гергана Иванова от Берковица се дипломира в Университета в Абърдийн, Шотландия, облечена в българска носия. Облеклото на момичето предизвика огромен интерес сред гостите на празника и мнозина си направиха снимка с красивата българка.
Гергана е възпитаничка на гимназия "Д-р Иван Панов" в Берковица и след завършването й се записала за студентка в университета в Абърдийн, специалност "Международни отношения и лингвистика".

По време на следването си в Шотландия Гергана е била президент на българското общество във висшето учебно заведение, организирала е чествания на националните ни празници и популяризирала българския фолклор и култура. Когато дипломирането наближило, Гери поискала от близките да й изпратят българска народна носия и се явила с нея на тържеството.
 


Така смаяла колегите си. Снимка с нея си направила и представителят на Камила Паркър Боулс, съпругата на престолонаследника принц Чарлз, която е патрон на университета. За приноса си към работата на студентските организации българката получи специална награда от ВУЗ-а в Абърдийн.

Гергана започва работа в университета в Абърдийн, а след това и обучението си за магистърска степен. Младата берковчанка планира да се занимава с медии.

Автор и снимка: 24 часа