След бурните и дъждовни два месеца идва ред и на по-сухото време. Като цяло месецът ще е сух, слънчев и топъл. Няма да липсват съвсем дъждове, но няма да се излее и тази вода, която падна последните две седмици. 

Почти целият месец се очертава сух, с изключение на няколко дни в средата, около 10 до 21 юли.

Тогава са възможни превалявания и прегърмявания. 

Като температури, стойностите им няма да се колебаят особено. Градусите ще са в интервала 22-31. Все пак това е месец юли и не е изключено да ни връхлетят и по-големи жеги, а живакът да мине 35-я градус. 

Като цяло по-слънчево и стабилно ще е времето в първата половина на месеца. Леко влажно ще е в средата. Малко нестабилно се очертава да е в края. Така, че ако планирате отпуска и искате да я прекарате у нас, времето след 17 юли е точно за вас. 

Какво време да очакваме в южните части на Балканите и Средиземноморието?

Бялата кула

На Халкидическия полуостров и в Солун периодът се очертава слънчев и сух. Малко нестабилно време ще обхване региона около 17 юли. Тогава са възможни бури. По отношение на температурите, очакванията са те да са в диапазона 29-34 градуса.

Атина
На юг, в Атина  - слънце, сухо, спокойно и температури от 31 до 35 градуса. 

Кушадасъ, друга морска дестинация, близо до нас. Там времето ще е слънчево, но и малко по-топло, отколкото в Атина и Солун, жевакът ще се движи от 34 до 37 градуса.

 

Бургас прогноза за времето юли 2016

Бургас прогноза за времето юли 2016

 

Варна прогноза за времето юли 2016

Варна прогноза за времето юли 2016
 

София прогноза за времето юли 2016

София прогноза за времето юли 2016