Крими легендата на Кърджали Д. Ю. – Куша, претърпя спешна операцията на тестисите, предаде от Съдебната палата репортер на 24rodopi.com.
Куша е настанен в болницата и това е причина за поредното отлагане на делото по искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража" спрямо него. Припомняме, че кърджалиецът с богато криминално досие с „натрупани години зад решетките" отново е обвиняем. Той се представял за пълномощник на веригите „Техномаркет" и „Технополис", като обещавал на кърджалийци да им доставя евтина техника.

След поредното представено медицинско извинение в съда, прокуратурата предложи делото да се гледа в болничната стая в Кърджали, но съдът отхвърли това искане.

В Съдебната палата стана ясно, че Куша е изразил съгласие за сключване на споразумение с прокуратурата. Той предлага да признае вината си и да възстанови присвоените средства, срещу което да получи минимална присъда – 1 година „Лишаване от свобода" при лек режим на изтърпяване на наказанието, заради влошеното си здравословно състояние.

Прокуратурата все още не е взела отношение по поисканото споразумение.