Роднини и приятели на изчезналия във водите на река Марица 19-годишен Петър Вълчев продължават издирването му със собствени сили и средства. Според сестрата на Петър – Росица Иванова, днес за издирвателната акция от службите са дошли само двама водолази и един човек, който е управлявал лодката им. Тя разказа, че екипът с лодката е прекратил работа още в 14,20 часа.
Близките на семейството и приятелите на младежа правят всичко по силите си, за да помогнат, съобщава "Трафик". В момента те обикалят реката заедно с техен познат с кану. Тя разказа, че сами търсят оборудване за издирването. Младата жена разказа още, че не е имало дронове на акцията днес. В потвърждение на думите си Росица Иванова ни изпрати снимки.
 
„Не е вярно, че баща ни ни е изоставил! Той е с нас от първия ден”, заяви Росица Иванова.
 
Собственици на дронове от Белозем се свързаха миналата нощ с нас и изразиха желание да помогнат. Те трябваше да дойдат днес след работа.  Според тяхното обяснение дронът не може да лети при вятър над 10 м/сек и това е причината да не се пускат. По-късно стана ясно, че дрон все пак са пускали, но не искали медийно присъствие, докато обхождат с въздушна камера река Марица.