Целият свят се дели, правят се нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тук ме питат само за пенсии и за асфалт. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Кубрат, съобщи правителствената пресслужба.
„Никой не ме пита за кораби и самолети”, заяви премиерът. Той посочи, че в момента в региона се ремонтират 60 километра пътища. „Когато правим едно, правим и друго - обещали сме - правим го. Виждам толкова малки деца, те трябва да растат не само с компютрите, но и със спорт“, допълни Борисов. Премиерът уточни, че правителственото удържа на думата си.


 
„Много англичани се чудят как да се върнат обратно в Англия. Така че проблемите са за Великобритания, не за нас. Ще искат сигурно гражданство – ние сме отворени, добре дошли са”, каза още премиерът.


 
Министър-председателят откри многофункционална спортна зала „Кубрат”. Изграждането на залата е по проект „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Проектът е на стойност 3,4 млн. лв. Сградата е двуетажна и е висока почти 13 метра. Трибуните на спортния комплекс са предназначени за 470 зрители. Има осигурени отлични възможности за провеждането на състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, борба, бокс, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса. Към залата са изградени и необходимите допълнителни помещения, съобщи „Фокус”.