Лондончани в социалните мрежи отчаяно молят столицата да се отцепи като отделен щат от Великобритания и да бъде независим от онези, гласували за Брекзит. Лондон е единственият район в Англия и Уелс, който е гласувал почти изцяло в полза на оставането в ЕС, съобщава „Новини Лондон”.
Цели 2 263 519 са гласовете против „Брекзит” в Лондон, в сравнение с 1 513 232 в полза на напускането. Референдумът ще отвори отново дискусията за провеждане на допитване в Шотландия за отцепване от Обединеното кралство. Столичани споделиха своето разочарование, като също поискаха „независимост”. Дори вече има петиция към кмета Садик Хан за това.
 
„Кампанията започва тук. Направете Лондон независим. Нека се отцепим и да отплуваме в канала”, написа един, а друг заяви: „60 на 40 за оставане в Лондон и 60 на 40 за напускане в останалата част на страната. Може ли да се отцепим”.
 
„Лондончани трябва да знаят, че ще работя за напред с правителството, за да уверим всички в Европа и света, че столицата ще продължи да бъде добър град за бизнес, отглеждане на семейство, работа и живеене”, коментира кметът Садик Хан.