Бюджетът на проекта за реконструкция на ОДЗ "Детски свят" е близо 2.7 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на новата сграда на ОДЗ №18 „Детски свят“ в район "Средец", предаде „Фокус”. По думите на Фандъкова това е много важен проект за района.
"Това е цялостната реконструкция на съществуващата детска градина. Миналата година я разширихме с три нови групи и един филиал. По моя информация към момента в градинските групи въпросите с чакащи деца са решени", заяви тя.

Кметът обясни, че има обаче чакащи за ясли, като поясни, че това е новата задача, която стои пред тях за цяла София.

"Трябва да е ясно, че освен инвестиции за нови детски градини, разширения и създаване на нови групи, ни се наложи през последните години, а и ще продължи да се случва, да модернизираме и съществуващите детски градини", подчерта Фандъкова.

По думите ѝ такава е ситуацията с ОДЗ №18 "Детски свят".

"Наложи се изцяло, тъй като не отговаряше на изискванията, да се изгради нова детска градина. Бюджетът на проекта е близо 2,7 млн. лв.", добави тя. "Основната цел, която изпълняваме навсякъде е енергийна ефективност - намаляване разходите за енергия, подобряване условията за децата", допълни Йорданка Фандъкова.