„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод между бл. 235 и бл. 241жк. „Гоце Делчев“, се налага спиране на водоподаването от 8:30 до 18:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бл. 246, бл. 247, бл. 249, бл. 250, бл. 251, блок на адрес бул. „Тодор Каблешков“ №24/24А
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: при блок 250, вх. А 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.
След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Иван Шонев“ жк. „Сухата река“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Иван Шонев“ от ул. „Ламби Кръстев“ до ул. „Д-р Лудвиг Заменхоф“
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Ламби Кръстев“ ъгъла с ул. „Иван Шонев“.

На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Козлодуй“ Център се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул.“Козлодуй“-северната страна от бул.“Княгиня Мария Луиза“ до ул.“Георги Сава Раковски“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Козлодуй“ ъгъла с ул. „Будапеща“пред хотел „Будапеща“.

На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. 12 кв. „Обеля“ се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. 12 от ул. 7 до ул. 8.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 7 ъгъла с ул. 12.
На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с подмяна на спирателен кран до бл. 230 кв. „Обеля“2 се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
от бл. 225 до бл. 240( района между ул. 106 и ул. „Илия Георгов“).
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 106 пред входа на училище „Дружба“.
На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с подмяна и монтаж на спирателни кранове на ул. „Барите“ кв. „Овча купел“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
ул. „Монтевидео“, ул. „Гайтанци“, ул. 315, ул. 736, ул. „Барите“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Монтевидео“ ъгъла с ул. „Барите“.
На 24 юни 2016 г. (петък), във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Богдан Дечев“ гр. Бухово се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 14:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:
по ул. „Богдан Дечев“ от ул. „Никола Бонев“ до ул. „3-ти март“.
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Богдан Дечев“ ъгъла с ул. „Никола Бонев“.
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!
Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.