Над централния вход на детската градина в село Галиче виси плакат със снимка на кмета Ценко Чоков. Местни хора недоумяват защо директорката на детската градина, която отговаря и за децата в съседните Алтимир и Търнава, все още не е наредила да бъде свалена снимката на обявения от прокуратурата за тартор на престъпна група Чоков, пише Bulnews.bg.
Детската градина в Галиче се ръководи от счетоводителката Вяра Кременска, която също беше арестувана при акцията на ГДБОП. Публична тайна е, че 34-годишната дама е особено близка на задържания Ценко Чоков.

На нейно име има регистрирани две фирми, които по неясни критерий са получили щедри дарения от кмета. Вероятно по тази причина Кременска е от дежурните свидетели, които дават показания в полза на Чоков, независимо дали трябва да се доказва негово алиби за 4 сутринта или 23 часа вечерта, например. В същата детска градина работят и майката на Вяра и нейна първа братовчедка, което местните хора не смятат за нормално.

На последното заседание пред апелативния специализиран съд адвокатите на Чоков внесоха като доказателства благодарствени писма на директорката към кмета. Сред привържениците на Ценко Чоков бе и местният свещеник, който получил дарение за храма от кмета на Галиче. Въпреки благодарствените писма обаче столичните магистрати оставиха кмета на Галиче окончателно в ареста. 

Ясно е, че Вяра Кременска няма да свали плаката на Ценко Чоков. Затова местните смятат, че е необходимо държавата да вземе мерки и децата и родителите им да не бъдат плашени с портрета на кмета.