Хакерската групировка „Анонимните” обяви създаването на своя политическа партия, чиято цел ще е свалянето на световната политическа система и установяването на нова, която ще се обедини под идеята за мир.
В прессъобщение съобщиха за създаването на „Човешката партия” (The Humanity Party, ThumP), чиято цел ще е „да не се използват тактиките на страх и сплашване”, които в момента се използват от политическите партии, „които въобще не работят за обединяването на човечеството”.

От групата заявиха, че до момента те са били „слабо асоциирана международна мрежа”, която не е имала конкретна философия или цел. Но от днес нататък „Човешката партия” ще се стреми към „установяването на единно световно правителство” с нова конституция, която ще гарантира базовите човешки пара по целия свят.  

„Тези права ще включат петте основни необходимости на живота: безплатна здравословна храна и вода, защитен дом, осигуряването на дрехи базовия комплект дрехи, здравеопазване и ментални грижи, и образование”, става ясно от прессъобщението на „Анонимните”.