27-годишната звезда от „Стар Трек” Антон Йелчин е загинал при странен инцидент, съобщава  ТМZ. Нещастието е станало тази сутрин в Сан Франциско, Калифорния.
Един от приятелите на актьора започнал да се притеснява за него, след като не дошъл на предварително уговорената среща. Йелчин не вдигал и телефона си.

Разтревоженият другар тръгнал към къщата му, където се натъкнал на ужасяваща гледка. Тялото на младия мъж лежало на няколко метра от дома му, а до него била колата му. По предварителни данни, той е бил затиснат от машината. 
 
Информацията за кончината на актьора е потвърдена и от представителя му Дженифър Алън, съобщава АП. 

Антон Йелчин е роден на 11 март 1989 г. в Ленинград в семейството на Ирина Корина и Виктор Йелчин, които са фигуристи. Когато Антон е на 6 месеца, семейството му се установява в Лос Анджелис.

Започва да се снима в началото на 90-те години на миналия век. Сред филмите, в които е участвал, са  „15 минути“,  „Завръщането на паяка“, „Сърца в Атландида“, „Затворът на миналото“, „Свирепи хора“,  „Ню Йорк, обичам те!“, "Терминатор: Спасение“,  „Нощта на ужасите“,   „Смърфовете“ и други.