Изключително зверство и бруталност са проявили участници в престрелката във "4 you", при която бе надупчен с куршуми несебърският бос Митьо Очите, пише "24 часа", позовавайки се на отлично осведомени източници. След стрелбата и първоначалното бягство на участниците в екшъна, хора на Божо Кравата се върнали в ресторанта и се опитали да отрежат пръста на убития гард Александър Алексиев, най-вероятно за да вземат златния му пръстен.

По време на огледа на трупа действително е установена рана от хладно оръжие на едната китка на Алексиев, потвърдиха запознати. Събраните до тук доказателства потвърждават тезата, че Димитър Желязков е бил чакан от хората на Божо и на практика е попаднал в капан. Освен това босът е подценил ситуацията, най-вероятно подведен от свой близък авер, който трябвало да посредничи в преговорите между двете групи.

Записът от камери в салона на ресторанта първоначално е бил изнесен, след което върнат, но разследващи подозират, че той е бил манипулиран, за да се прикрият следи. От прокуратурата официално обявиха, че според показания на чужди туристи хората на Димитър Желязков не са били въоръжени и не се е стигало до чупене на маси и столове в заведението.

Газов пистолет е носело едно от момчетата на Очите, което обаче е останало пред ресторанта. Според вътрешни убитият гард Алексиев също е имал пистолет, тъй като на кръста си е носел кобур. Той е бил празен, когато полицаи са заварили гарда паднал мъртъв на пода.

Разследващи допускат, че оръжието на Александър вероятно е било взето от един от стрелците по Димитър Желязков . Въпросният пистолет не бе сред намерените оръжия по време на огледа.

От заведението бяха иззети пистолет Макаров с изтрити номера, като впоследствие стана ясно, че това е едното оръжие, с което е стреляно по Желязков, законно притежаван пистолет, собственост на старозагореца Тодор Славов от хората на Божидар Кузманов, нож, тип мачете и 30 гилзи.

В показанията си Тодор Славов обаче твърди, че гардът Алексиев пръв насочил оръжие срещу групата на Божидар Кузманов, а Митьо Очите ударил пазарджиклията. В съдебната зала защитата на Славов пледира, че той е стрелял в условията на неизбежна отбрана, след което е останал в ресторанта до идването на полицията.

Тодор Славов е един от тримата, срещу които вече са повдигнати обвинения за инцидента в Слънчев бряг. Славов е обвинен в убийството на гарда Алексиев, а Георги Иванчев от Дупница и Радослав Димитров от Плевен ще отговарят за опит за убийство на Димитър Желязков.

Очаква се по-късно днес в Бургаския окръжен съд да бъдат гледани мерките им за неотклонение.

Иванчев и Димитров са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа.