Огромен скандал се вихри в момента във Варна, научи БЛИЦ. С наш репортер се свърза един от топ стоматолозите в морската столица – д-р Ивайло Василев, който разкри, че „целия ресурс на МВР-Варна“ е пред дома му, за да му отнемат 4-годишната дъщеря.
„Екшънът е пълен пред вкъщи! Областна дирекция на МВР, Шефът на Пето районно, плюс 3 екипа, са пред вкъщи за връчване на заповед за незабавна защита по дело, което е образувано вчера в Районен съд Варна по твърдения на съпругата ми, че аз съм извършил психическо, физическо и сексуално насилие над малолетната ми дъщеря, която отказва да се прибере при майка си в град София. Целият арсенал на МВР е включен, плюс въоръжени служители на МВР с бронирани жилетки. Винаги досега процедурата е била кварталният да ми се обади да каже, че срещу мен има образувано дело, да ме извика, за да ми се връчат документите и евентуално, ако има заповед за защита срещу мен. Сега в момента целият ресурс на МВР-Варна е ангажиран в това на мен да ми бъде отнето детето“. Това заяви пред БЛИЦ д-р Ивайло Василев.
 
Той добави, че съпругата му Ружа, с която водят бракоразводено дело, е дъщеря на главния инженер на София – шефката на дирекция „Архитектура и градоустройство“ в Столична община Диляна Сеченска. По думите му, в продължение на 2 години съпругата му не му е давала да види дъщеря им, с която заминала за София, без въобще да го попита. Василев твърди, че се използват всякакви връзки и политически контакти, за да може да му бъде въздействано и да му бъде отнето детето.
 
„В момента полицията е пред дома ми, но не ги допускам и преговарям с тях. Няма да позволя насила да го изведат. То не желае да се прибира при майка си!“, категоричен е д-р Василев.
 
Одисеята с бракоразводното дело и спора за родителските права между двамата съпрузи е от около две години. Пред два дни е излязло решение, според което те се присъждат на майката. Незабавно изпълнение обаче няма, а само привременни мерки, обясниха пред БЛИЦ адвокати на Василев. Решението на съда за бракоразводното дело е обжалваемо - то не е влязло в сила. По думите им, в продължение на две години съпругата на стоматолога се е опитвала всячески да го уязви – с жалби за домашно насилие и прочее.

„Той гледа дъщеря си като писано яйце, грижи се за нея. Скандално е това, че съпругата му твърди за сексуално насилие, а още по-чудно е как може да се образува досъдебно производство само на база нейна декларация“, казва още те.


 
Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!