Художествената гимнастика е секта, а не спорт. Това е едно затворено елитарно общество. Събират децата на 5-6 годинки. На 7-8 на половината им казват, че не стават, а другите ги пенсионират на 20-21 години. Момичетата излизат социални инвалидни и непрекъснато са подложени на физически и психически тормоз. Това мнение изрази в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия журналистката и член на СЕМ Бетина Жотева, която коментира тежкият инцидент с Цвети Стоянова.
Тази история трябва да бъде разнищена до край. Не мислете, че аз съм крайна. Последните дни чух доста по-крайни мнения от моето. Ще дам пример. Волейболът е колективен спорт за разлика от художествената гимнастика. Ако объркаш една топка във волейбола, другите идват и те подкрепят.

В художествената гимнастика, като изпуснеш бухалките, не съм видял някой да дойде и да поздрави.

Всеки, който е участвал в отбор, мечтае да отиде на Олимпиада. Сега изведнъж се оказва, че два месеца преди Олимпиада Цвети обявява, че не иска да ходи и никой не взима мерки. И да не си психолог, трябва нещо да те жегне. Медиите прекалиха със случая. Това лешоядство ще ни изяде главите, каза още Жотева.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!