Цялата полиция в събота ще бъде по улиците на София заради големия брой шествия и прояви, които се очакват. 36 прояви са заявени в столицата за съботния ден, съобщиха от МВР.
Съвпадението на "София прайд", шествието на противниците му и Задушница ще принуди ръководството на МВР да вземе сериозни мерки за сигурност.

Конна полиция, водометни машини и над хиляда полицаи ще бъдат разположени по улиците на града в утрешния ден. Идеята на вътрешното министерство е да не се допуснат сблъсъци между хора, съобщава БНР. 

Най-много униформени ще има в района на МС и президентството, където се очаква двете шествия - "София прайд" и това на противниците му да се засекат. Затова за момента от МВР предлагат промяна на часа с 30 минути, посочи Борислав Муров, началник на охранителна полиция. 

"На фона на това, че ще има такова засичане, сме изградили филтровъчни пунктове и буферни зони.Уведомителните писма на двете мероприятия са подадени в Столична община, като имаме точка на пресичане", посочи той.   

Няма да се допускат и лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети  - огнестрелни оръжия, пиротехнически изделия, палки и боксове. 

"От съображения за сигурност по маршрутите на движение, шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи, подчерта Муров.

"Ще има полицейско присъствие във всички преки улици и мисля, че всичко ще мине благоприятно", заяви той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ