Един човек загина, а двама бяха ранени след атака с нож в медицински център в най-големия град в канадската провинция Албърта - Калгари. Полицията е задържала нападателя, чиито мотиви засега са неизвестни, съобщава „Хъфингтън поуст Канада”.
В официалното съобщение на силите на реда се казва, че задържаното лице е нахлуло на втория етаж на голяма сграда в северозападната част на града, в която е разположен център за китайска медицина. Там той атакувал служители и посетители, един човек бил убит.
 
Други двама са ранени, но животът им е вън от опасност. Полицията разследва случая. Засега основната версия за причината за инцидента е битов конфликт.
 
„Не мога да спекулирам какво е минавало през главата на заподозрения, но мога да ви кажа, че и тримата замесени са се познавали и случаят е битов”, заяви полицейски инспектор.
 


Предполага се, че ранената жена, която е откарана в болница, има или е имала в миналото интимни отношения с нападателя. Засега не е ясно по какъв начин убитият мъж е бил свързан с двойката. Третият пострадал също е мъж – оказана му е помощ на място и е бил задържан от полицията.
 
6 души са станали свидетели на случката. Капки кръв могат да се видят още пред вратата на клиниката.
 
„Някой застана на вратата ми и нещо се случи. Видях само хора от ресторанта да крещят за помощ и да викат: „Донесете още кърпи! Има много кръв”. След това се върнах и видях какво става. Видях двама мъже на земята. Мисля, че са мъже – видях само краката им. Беше истинска бъркотия, донесоха няколко кърпи, а после дойде полицията”, разказа управителката на намиращ се наблизо СПА център.

Превод и редакция: БЛИЦ