Най-малко трима души са били на местопрестъплението в Бистрица, където бе разстрелян босът на модна къща "Агресия" Александър Антов, твърдят разследващи. Това са изводите от огледа и аутопсията, разкриват запознати с досъдебното производство.
По думите им жертвата е била причакана да влезе в гористата местност да разходи кучето си. След като фигурата му излиза от обсега на десетките камери по улицата в Бистрица, той е разстрелян в гръб от разстояние.
 
Стрелецът е използвал заглушител и е повторил изстрела в тила, за да е сигурен, че бизнесменът е ликвидиран, пише „България днес”. След това тялото е било преместено от поляната във вътрешността на гората, като трупът е бил носен, а не влачен.
 
Антов е бил държан за ръцете и краката, което означава, че във вдигането са участвали двама души. След като са почистили следите си, стрелецът и асистентът му са напуснали квартала с кола, в която ги е чакало трето лице.
 
Автомобилът е бил заснет на камерите от съседните къщи, като е минал през мегдана на Бистрица. Разследващите са категорични, че ще влязат в следите на поръчковите убийци.
 
Те обаче са пестеливи относно мотива за престъплението, като почти изключват версията за отнемане на бизнеса му. "По-скоро е личен мотив. Не е нужно да убиваш, за да отнемеш нечий бизнес. А и мъртъвците не връщат пари, а Антов е дължал много", обясняват криминалистите.
 
Разстрелът бе извършен около 18,00 часа на 08.01.2016 г. Тялото е открито в 23,59 часа. Балистичната експертиза е установила с какво оръжие е стреляно срещу бизнесмена, но то не е открито.
 
Паралелно с експертизите и възстановките на лобното му място ченгетата са влезли в дирите на мистериозна жена, която е живяла в къщата на дизайнера в Бистрица преди инцидента. Към момента името на дамата се пази в строга тайна, но разследващите са категорични, че тя е ключов източник на информация, тъй като е била наясно с последните терзания на бизнесмена.

По данни на полицията жената се е изнесла от луксозната вила и е напуснала България след инцидента. Тя се намира в Германия. Очаква се да бъдат проведени разпити и на други хора от чужбина, които са били наясно с проблемите на разстреляния моден бос. Ченгета и агенти на ДАНС ровят из фирмите и банковите сметки на фамилията.
 
Неофициално криминалисти признават, че има няколко заподозрени, но очаквано отказват да посочат имена. Твърди се, че става дума за няколко имотни съмнителни сделки на Антов, с което негови партньори са ощетени и те завеждат дела.
 
Любопитна история има дори и самата къща в Бистрица, до която бизнесменът бе убит. Проверка в Имотния регистър показва, че тя отдавна не е негова собственост. Огромният палат с площ 300 квадрата и двор от три декара в последните години сменя няколко пъти собствеността си.
 
Допреди две години имението се води по документи на фирмата на Антов "Вотан". През април 2014 къщата изненадващо е прехвърлена на името на бившата му съпруга Зоя Будинова, която моментално я ипотекира за 700 хиляди лева. Няколко месеца по-късно следва поредната сделка и имотът се озовава в ръцете на Кристина Бонева, сестра на Александър Антов, без заемът да бъде погасен.
 
В момента луксозното имение пустее, а близките на Александър Антов така и не са сложили жалейка и некролог на портата.