Районната прокуратура във Враца се самосезира след публикацията за зверски пребития и изнасилен с дървен кол мъж от врачанското село Костелево. Вчера от държавното обвинение поискали преписката за бруталното посегателство над 54-годишния Николай Николов от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, а днес след запознаване по случая ще бъде образувано досъдебно производство.
Пълна проверка се извършва и от дирекция „Социално подпомагане“, съобщава bulnews.bg.

Припомняме, че извращенията със самотно живеещия социално слаб 54-годишен мъж се разиграли в центъра на населеното място, на автобусна спирка. По думите на потърпевшия, инициатор на зверството е момиче на име Гергана. Тя го срещнала, докато се прибирал към дома си, и го поканила да пият по едно пиене.

Минути след това към тях се присъединили и трима младежи - Теодор, Христо и Емилиян. Изведнъж младежите се озлобили и започнали да налагат възрастния човек, който изпаднал в безсъзнание. Сутринта се събудил от адски болки с дървен кол в ануса и облян в кръв.

Два дни след случилото се Николай претъпял тежка операция и вече не е същия човек. След инцидента мъжът живее буквално като скот - без вода, без ток и без никакво препитание, заради това, че половината му вътрешности са извадени заради гаврата и не може да си изкарва прехраната.