Денислав Денисов от хисарското село Старо Железаре е извергът, който в събота около 23 часа прескочил оградата на дома на старицата и нахлул в къщата. Вратата на дома на 84-годишната жертва не била заключена.
Циганинът Денислав е планувал посещението си, смятат разследващи. Той е душил бабата с възглавница, притискал и носа и устата, за да спре да се съпротивлява. Гаврил се сексуално с нея, но по информация на БЛИЦ изнасилване не е имало. 

Както БЛИЦ съобщи, Денисов е  арестуван за блудство с пенсионерката. На масата в къщата, имало пари, общо около 700 лева имало и в една кутия, и в портмоне. Парите не са пипнати, научи още БЛИЦ от свои източници. Възрастната жена живее сама, в Германия е синът й, а в Хисар снахата, която добре се грижи за нея и през ден ходи в селото, разказаха местни хора. 

Циганинът живее близо до жертвата си, почти съседи са. Той е женен, има две деца. Осъждан е през 2006 година за кражба. Хората в селото, особено самотните и възрастните, са притеснени, надяват се извергът, дръзнал да посегне на 84-годишната баба, да остане в ареста и  да бъде осъден ефективно. Вчера старицата е била освидетелствана в Съдебна медицина Пловдив.

Местните разказаха още, че за кошмара, който е преживяла, се справя добре, въпреки, че още е в шок от неочаквания среднощен ужас. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ