Руският президент Владимир Путин разкри, че спи само по 4-5 часа на денонощие и че се нуждае от повече сън. Откровението на силния човек на Кремъл, който не огласява нищо за личния си живот, станало обществено достояние по време на срещата му с беларуския президент Александър Лукашенко в Минск.
Двамата разговаряли преди съвместна пресконференция, без да знаят, че микрофоните са включени. Путин се оплакал на колегата си, че страда от хронично недоспиване, съобщи британският "Дейли мейл", цитиран от „Стандарт”. На въпроса "Как сте. Всичко наред ли е?" Путин уморено отговорил, че всичко е наред, но напоследък спи по четири часа, а непосредствено преди визитата си в Беларус е спал само пет.
 
Владимир Вламирович, който е изградил образа на мъжкар, редовно занимаващ се с фитнес и участващ в състезания по джудо или хокейни мачове, продължил с уточненията: "Не си доспивам. Легнах в три, а в осем вече се събудих". "Наистина ли? Това е твърде малко, разбира се", съчувствал беларуският му колега. Видеозапис на неформалния разговор е бил излъчен от руския тв канал "Звезда".
 
Путин и друг път се е жалвал от недоспиване. Когато беше премиер, той се оплакваше, че спи едва по 6 часа, а работи по 16. Руският президент обаче винаги е твърдял, че напрегнатият график му харесва.