Стоянки за таксита запалиха гангстерска война в курортния комплекс Слънчев бряг. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов. Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея, пише "Монитор".
За целта Митьо Очите, който в момента бере душа с пет огнестрелни рани в болницата въпреки бронежилетката на торса си, регистрирал фирма на името на дъщеря си – Станислава. Компанията се казва „Съншайн 0604“ и бързо нейни коли започнали да кръстосват улиците на курорта

Те били единствените, които не плащали такса, за да седят пред определено заведение. Такъв бил и случаят с ирландския пъб „4You”, собственост на Божидар Георгиев, известен като Козела или Коча. 

Мъжът, който през годините си спечелил славата на непоклатим бандит, не търпял някой да му се меси в бизнеса. Той бързо изгонил такситата пред заведението си, което било оборудвано дори и с хотелски комплекс. Съдружникът му, също мастит бизнесмен, го подкрепил. Пръв във войната за територия се включил бъдещият зет на Очите, който ходел с дъщеря му Станислава. Той обаче бързо бил респектиран от бизнесмените с няколко шамара.

Това било и началото на войната. Около 21 часа в сряда Очите събрал бригада от над 30 души, за да защити семейната чест. Те се изсипали пред заведението на Коча с няколко коли. „Коча и хората му ги чакаха два часа по-рано.Бяха въоръжени до зъби и готови да убиват", разказва пред „Монитор“ клиент на заведението, който станал свидетел на пукотевицата.

С появата на здравеняците на Очите започнала и престрелката. „Те не искаха да ги сплашат, а да ги убият. Биячите се разбягаха на няколко страни, а стрелците ги гонеха и гърмяха по тях“, обясни свидетелят. В суматохата агресорите изпуснали брадвите и дори мечовете, с които се били въоръжили, за да отмъстят за пребития зет на Очите.
Така пламнала кървавата свада в Слънчев бряг, която все още никой не се наема да прогнозира как ще завърши... 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ