Млада барманка, работеща в заведение в Ница, е била пребита, защото е сервирала алкохол по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан. „Ако аз бях Бог, щях да те обеся”, й заявил един от нападателите, съобщава RT.
„Бях сама в бара, когато двама души връхлетяха. Те посочиха към бутилките с алкохол на бара и един от тях ми каза на арабски: „Трябва да те е срам, че продаваш алкохол по време на Рамадана”, разказа пред френски медии жената, която също е мюсюлманка.
 
Мъжете си тръгнали, но малко по-късно единият се върнал и набил жената като я удрял в лицето и я блъскал в земята. Атаката е заснета от охранителна камера, а записът е предаден в полицията.
 
Жертвата е цялата в синини и пълен шок. „Това, че сервирам алкохол, не означава, че не изпълнявам задълженията си. Правя го, защото съм барманка. В Тунис върша същата работа и никога не съм имала проблеми”, разказа тя.
 
„Не мога да повярвам, че във Франция – страната на свободата, мога да бъда нападната по този начин”, добави тя.
 
Двамата биячи са разпознати, но досега не са арестувани.
 
Подобен инцидент не се случва за пръв път в Ница. Преди две години беше разбиа пекарна, след като собственикът й бил обявен за „лош мюсюлманин”, защото продавал храна със свинско месо.

Превод и редакция: БЛИЦ