Човек от близкото обкръжение на наркобоса Димитър Желязков-Очите е пребит часове преди престрелката в ресторант 4 You в Несебър. Това стана ясно на брифинг с участието на шефа на Апелативната прокуратура Любомир Петров, ръководителя на окръжна - Калина Чапкънова и директора на ОД на МВР Бургас комисар Калоян Калоянов.
Комисар Калоянов посочи, че към момента се установява съпричастността на задържаните към случилото се. Калоянов каза, че се издирват още лица. Окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова посочи, че прокуратура работи по няколко версии за случилото се.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров заяви, че е е образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител за 2 престъпления. Едното е убийството на 46-годишния Александър Алексиев, а другото е опит за убийство на 43-годишния Димитър Желязков. 

Законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода и ли доживотен затвор без право на замяна. На местопроизшествието са открити над 30 гилзи и три пистолета. Назначени са множество експертизи. Очаква се още днес да бъде повдигнато обвинение. 

Припомняме, че един мъж бе убит, а двама ранени при престрелка в Слънчев бряг около 20:57 в сряда. Инцидентът е станал в района на дискотека „Айсберг“ в курортния комплекс. Единият от пострадалите е Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, а другият е човек от неговата охрана. Малко след 21 часа избухва конфликт между Очите и хората му и друга група в заведение в центъра на Слънчев бряг. Желязков пристига на място с охраната си, а отсреща започват престрелка. Две са основните версии - предхождащ битов конфликт или бизнес пререкания.

ВИЖТЕ В БЛИЦ - ОЧИТЕ ОТНОВО ПРИЕТ ПО СПЕШНОСТ В ОПЕРАЦИОННАТА!