Оставиха в ареста Гаргата и четиримата му авери, обвинени в пласиране на дрога, съобщава struma.bg. Днес след осем часово заседание, Специализираният наказателен съд уважи искането на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ срещу Атанас Мечев-Гаргата, сочен за тартор на групата, Славчо Джупанов, по прякор Малията, и Христо Г., и срещу банскалиите  Ивайло Говедарев и Николай Загорчин Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Банско, Разлог и София.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен специализиран наказателен съд, като в случай на такива делото е насрочено за 14.06.2016 година.

Както БЛИЦ писа, петимата наркодилъри от Разлог и Банско бяха задържани в неделя при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. 

По официална информация на Главна прокуратура, според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. на територията на Банско, Разлог и София. Разпространявала е предимно кокаин и марихуана. Дилърите от групата са били „зареждани“ със стока от Гаргата. Това е ставало в столично заведение, като дрогата е била оставяна на маса и прибирана от съответния разпространител, а не е предавана от ръка на ръка.

При задържането на участниците в групата в неделя  у двама от тях бяха намерени големи количества кокаин. Събрани са и множество други доказателства, разкриващи престъпната им дейност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!