Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти стрелбата снощи в Слънчев бряг. Той заяви, че това е махленска свада, която е довела до този инцидент и няма да допусне да бъде провален летния сезон, след като са положили толкова много усилия да върнат туристите – руснаци и румънци.
Припомняме ви, че снощи пред ресторант в Слънчев бряг избухна престрелка, при която бе ранен Димитър Желязков – Митьо Очите, един от бодигардовете му, а друг негов охранител бе убит. В момента Очите е в бургаската болница и претърпя близо 8 часова операция. Лекарите обясниха, че състоянието му е критично и следващите 12 часа са изключително важни.

Днес сутринта главсекът Георги Костов съобщи, че престрелката в морския курорт е била заради спор за парко място. За стрелбата са задържани към момента 7 души. Сред тях е и убиецът на бодигарда на Очите. Към морето пътува и вътрешният министър Румяна Бъчварова, която ще провери случилото се и какви са грешките на полицията, за да се стигне до кървавата стрелба. Борисов заяви още категорично, че всеки луксозен автомобил, който влиза в Слънчев бряг ще бъде проверяван от данъчните. Днес премиерът присъства на 14-та годишна конференция на газовата инфраструктура в Европа, която се провежда за първи път у нас.

„Това, което мога да кажа е, че намирам по-късните действия на МВР за грешка. Сутринта извиках министър Бъчварова, тя сега отива в Бургас, дори отложи пътуването си за Европейския съвет на вътрешните министри“, коментира Борисов. „Единственият въпрос, който имам е защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха – на свиждане ли, на какво ли, не ги знам? Иначе всичко останало като действие е правилно“, каза още Борисов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!