Бившият министър-председател Жан Виденов все още живее в панелното си жилище в Пловдив. Блокът е стар, на 5 етажа и не е саниран. Намира се на малка квартална уличка без никакви екстри.
Бившият министър-председател Жан Виденов все още живее в панелното си жилище в Пловдив, пише "168 часа".
 
Блокът е стар, на 5 етажа и не е саниран. Намира се на малка квартална уличка без никакви екстри. Експремиерът и жена му Каталина са остъклили терасата си очевидно доста отдавна, съдейки по материалите, които са използвани. Алуминиева дограма са сложили само в една от стаите си. Виденов живее в същата панелка от дете с изключение на годините, когато беше премиер и лидер на БСП. В същия вход са и родителите му. Пред блока е паркирано зелено трабантче, за което съседи разказват, че го кара баща му. Все още било в движение и Виденов-старши не искал да се раздели с него за нищо на света.
 
Бившият премиер беше известен с това, че нямаше шофьорска книжка. Но според негови съпартийци, откакто е напуснал БСП през 2001 г., е изкарал курсовете и вече сам кара колата си.
 
Към 9 ч сутринта той излиза от входа и се пъха в миниатюрно фиатче, сив металик, леко одраскано отстрани. Отива на работа в Европейския колеж по икономика и управление. Паркира там, където и студентите. "Не иска да ползва служебния паркинг и търси място в околните улички", обясняват негови студенти. До ключалката е окачена малка иконка на Света Богородица с младенеца.