Започва втория пролетен бал на работодателите и индустрията в България, който се провежда в София Тех Парк. Събитието се провежда под патронажа на премиера Бойко Борисов, предава репортер на БЛИЦ.
Вече на събитието пристигнаха министър-председателят и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заедно с неговата съпруга, предаде репортер на БЛИЦ. В сградата са още елита на бизнеса у нас, хора от шоу средите, индустриалци, общественици и други.

Тук е и милионерът и шеф на "Звездните стажанти" - бизнесменът Стефан Шарлопов. Преди минути пристигнаха и вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев, енергийният министър Теменужка Петкова и министъра на икономиката Божидар Лукарски

 
















На събитието присъстват и фолк певицата Галена, заедно със своя съпруг Галин Атанасов.
 

Със специалната награда на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев ще бъде отличена компанията с най-голям цялостен принос за развитието на икономиката в България. Компаниите, номинирани за наградите „КРИБ – Качество, Растеж и Иновации от България" за 2016 г., са:

Категория Качество:
Ди Ейч Ел Експрес България
Кока-Кола ХБК България АД
ОМВ България
Томбоу България ООД

Категория Растеж:
Абритес ООД
Алкомет АД
Вазовски машиностроителни заводи ЕАД
Каменица АД

Категория Иновации:
Каменица АД
Солвей Соди АД

Обществена и държавна подкрепа за качественото и иновативно българско производство е една от главните цели на КРИБ. Затова в началото на 2015 г. Управителният съвет на Конфедерацията учреди годишни награди за качество, растеж и иновации от България, както и за цялостен принос в развитието на българската икономика. Чрез наградите КРИБ иска да насърчава качественото и иновативно българско производство. Конфедерацията е уверена, че отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката.

Първият пролетен бал на КРИБ, който се проведе миналата година, беше огромен успех – с наградите на КРИБ бяха отличени компании с много значим принос за растежа на българската икономика, а благодарение на спонсорите на бала бе стартирана „Академия Икономика" - най-голямата инициатива на КРИБ в областта на образованието и професионалната подготовка на младите хора. Голямата награда в категория Качество получи „Асарел Медет" АД. Министър-председателят г-н Бойко Борисов връчи наградата на професор доктор Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет". Голямата награда в категория Растеж получи „Трейс Груп Холд" АД. Министърът на икономиката г-н Божидар Лукарски връчи наградата на професор доктор инженер Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд". Голямата награда в категория Иновации получи Пощенска банка.

Председателят на КРИБ (2010-2014 г.) и изпълнителен директор на Софарма г-н Огнян Донев връчи наградата на г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи „Минстрой Холдинг" АД. Председателят на КРИБ г-н Кирил Домусчиев връчи наградата на професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, председател на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг".

Златни спонсори на втория Пролетен бал на КРИБ са компаниите: Хювефарма ЕАД, Агрион Инвест АД, Геотрейдинг АД, Лукойл България ЕООД, Минстрой Холдинг АД, Нове Холдинг АД и Софарма АД.

Сребърен спонсор на бала на КРИБ 2016 е Аурубис България АД.

Бронзови спонсори са: Енергоремонт холдинг АД, ВИП Секюрити ЕООД, Каолин АД, Кока-Кола ХБК България АД, Теленор България ЕАД, Централна енергоремонтна база ЕАД.

Вероника МАРТИНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!