Над 1 милион и 800 хиляди лева са били откраднати тази сутрин при обира на Централната поща в Хасково, предава БНР, позовавайки се на източници в Министерството на вътрешните работи.
По информация на БНТ, сигналът за обира е подаден от случаен минувач, който чул виковете на вързания охранител. Срещу пазача не е упражнявана сила и той е добре.

По случая се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Разпитва се криминално проявеният контингент. Извършват се огледи на всички фризьорски салони.
В момента тече оглед на мястото. След приключването му и ревизията на касовите помещения ще стане ясно каква сума е открадната.

Има камери, които тепърва ще бъдат преглеждани.

Работи се по няколко версии, включително и намеса на вътрешен човек. 

Topnovini.bg пък съобщава, че по случая има заподозрени. Сред тях е група от трима души, които наскоро са били освободени от затвора и са били осъждани също за грабеж. 

Припомняме, че голяма част от парите са били предназначени за изплащане на пенсии. Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата.

Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан и залят с препарат Белина. След това нападателите са демонтирали охранителните камери.

След като са взели парите, са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, са разлели препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон.

Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.

Районът е блокиран от полиция. Официална информация от МВР по случая няма.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ