Милиардерът Доналд Тръмп, който фактически си е осигурил номинацията за кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ, каза в интервю за тв канала Си Би Ес, че "е спечелил много пари" от сделка с бившия либийски лидер Муамар Кадафи, предаде ТАСС.
Ако помните, той пристигна в САЩ през 2009 г. и бе принуден да се съгласи на сделка с мене, защото нямаше къде да се разквартирува, за което ми заплати куп пари, посочи Тръмп. Той имаше предвид събитията от 2009 г., когато Кадафи трябваше да говори пред 64-ата сесия на Общото събрание на ООН. Неговите помощници търсеха място, където да разгърнат бедуинската шатра за либийския лидер.

След като властите отказаха да я разпънат в нюйоркския Централен парк, както и в северната част на Манхатън или в градчето Инглуд (щата Ню Джърси), либийските представители се опитаха да се договорят с Тръмп, който бе собственик на парцел земя край град Бедфорд (щата Ню Йорк). Властите в града също бяха против и заплашиха да заведат дело срещу Тръмп.

Въпреки всичко шатрата на Кадафи бе разпъната, но той така и не се възползва от нея. Тогава, припомня Асошиейтед прес, Тръмп твърдеше, че са го заблудили за истинския поръчител, но през 2011 г. в интервю за канала "Фокс нюз" той призна, че е преговарял с Кадафи и му е дал под наем част от парцела си. "Само за една нощ той ми плати повече, отколкото целият този имот ми носи за година или две.

А после аз не му дадох да се възползва от тази земя. Ето така трябва да постъпваме", похвали се Тръмп. Дъщерята на Тръмп - Иванка, ще издаде напролет своята книга "Работещите жени - новите правила за успех", съобщи издателство "Портфолио", цитирано от АП.

Книгата има за цел да помогне на жените с професия или собствен бизнес "да си устроят живот какъвто искат". 34-годишната Иванка Тръмп е активен поддръжник на кандидат-президентската кампания на баща си. Тя е изпълнителен вицепрезидент на неговата бизнес компания "Тръмп органайзейшън" и автор на предишната книга "Козът на Тръмп: как да играем, за да спечелим в службата и в живота".