Евелин Банев-Брендо върти мащабен легален бизнес в Румъния. Това става ясно от материалите по делото срещу Банев в Букурещ. Преди седмица той бе осъден на 14 години затвор като ръководител на престъпна група за наркотрафик. Поводът е заловена пратка от 50 килограма  кокаин.
Делото срещу Брендо успява да приключи за по-малко от две години. Макар лично да не присъства на заседанията, Банев е представляван от елитна адвокатка, пише „България днес”. В стремежа си да оправдае своя клиент тя развива версията, че е порядъчен бизнесмен, става ясно от публикации в румънски медии.

По време на процеса юристката представя документи, че Брендо е собственик на няколко луксозни бутика за бижута и часовници. В тях се продавали единични бройки от елитни швейцарски марки. Цените им варирали от 25 000 евро до над 300 бона. Като управител на бутиците било вписано името на Евелин Банев. По този повод той дори на четири пъти лично идва в Букурещ. Последното му посещение е през 2014 година, само няколко месеца преди началото на делото. Тогава той каца на летището в Букурещ. Още на изхода е поставен под наблюдение от цивилни ченгета. Агентите проследяват всяка негова стъпка и среща, но така и не го арестуват.
 
Защитата на Брендо дори представя справки за дейността на фирмите. От тях става ясно, че бизнесът отчита скромни печалби заради високите цени на часовниците.

Подобни резултати отчита и българският магазин за часовници на Брендо. Той е разположен в бутиковия хотел на мафиота „Ле Флор” на столичния булевард „Витоша”. Хора от подземния свят твърдят, че Банев никога не се е стремял да печели от търговията с луксозни стоки. Магазините са по-скоро прикритие за нелегалните финансови операции.
 
Бутикът в София е собственост ма офшорка от Панама. За последните няколко години сметките й преминават няколко милиона евро с неустановен произход. Спецченгетата подозират, че това са част от печалбите от трафик на кокаин.