Здравният министър Петър Москов няма представа какви заплати взимат служителите на министерството на здравеопазването. Той обаче щял да поиска информация заради съмненията за необосновано висока заработка.
В коментар за медийни публикации, според които шефката на инспектората на ведомството Пенка Белева получила 10 000 лв. месечна заплата заради извънреден труд в рамките на 100 часа, Москов обяви, че не е наясно дали определени служители на здравното министерство взимат 3000 лв. или 4000 лв. месечно и по какви причини, съобщи Дарик.
 
Москов бе категоричен, че ако има законово нарушение в случая, ще бъдат наложени санкции. Не бил обаче съгласен да се хвърлят непроверени обвинения върху неговите служители, тъй като в последните година и половина той ги бил "убил от бачкане".
 
Москов добави, че единствената заплата, която знаел, била неговата - 4100 лева месечно.
 
Бившият здравен министър в служебния кабинет "Близнашки" д-р Мирослав Ненков уточни, че заплатата му като министър е била в рамките на 3300 лева. Той припомни, че Кодексът на труда не позволява неограничено прилагане на извънреден труд.
 
Запитан възможно ли е заплата от 10 000 лв. да получи служител на здравното министерство, бившият здравен министър Мирослав Ненков отговори, че всичко е възможно.