Луната е в знак Телец, а Слънцето и Сатурн са в опозиция и това е причината днес да сте по-сдържани. Може да си траете, защото е безсмислено да предприемате нещо съществено, съветва астрологът Ивелина Пенчева.
„Отдайте предпочитание само на текущите и обичайни дела. Уязвими са гърлото, вратът, гласовите струни, челюстите, ушите, щитовидната жлеза. Символ на 28-ми лунен ден е лотосът. Колкото повече сега човек работи на всички равнища, от физическо до духовно, толкова по-ефективно се развива ефирното тяло. В никакъв случай не трябва да има застой на енергията. Може да работите с астралното тяло, с чакрите, да развивате ясновиждане.

Не трябва да се предавате на напразни мечтания и да пребивавате в сънливо състояние. Добре е да се натоварват мускулите, изобщо полезна е всяка физическа работа. Не трябва да изпадате в униние, песимизмът сковава волята, води до застой в енергийното тяло. Сънищата носят дълбок смисъл“, добавя Ивелина Пенчева. Тя съветва да бъдем в приповдигнато настроение, да контролираме емоциите, да се вглеждаме в себе си.

„Болести започнали този ден, не са опасни. Енергиен център са очите. Ако в 28 лунен ден проявявате циничност, критичност и осъждане на другите, нарушавате енергийния баланс, а оттам и зрението“, предупреждава астрологът.