Шестгодишно момиченце се нуждае от помощ. Малката Яна е с диагноза Синдром на Търнър и има нужда от протеза за лявата ръчичка, за която близките й събират средства. Необходими са около 50 – 60 000 лева.
За тази цел ученици в Гимназията по текстил и моден дизайн организират благотворителен концерт довечера в читалище „Славянска беседа” в 19 часа в помощ на Яна.
Бащата на момиченцето е бил полицай и се е самоубил преди година.

„15 години живяхме много щастливо. Много обичаше семейството си, обожаваше Яна, но се разболя от много тежка депресия. Успя да издържи пет месеца с новото лечение. Той се разболя още когато тя се роди, а втората депресия беше, когато тя беше на около три години. Лекуваше се, но просто не можа да изплува и взе това решение. Всичко стана пред очите ни и беше много тежко”, разказа Мария Върбанова, майка на Яна.

„Тя всеки ден пита за баща си, казва: Мамо, искам тати да си дойде”, допълни майката.
Мария Върбанова каза, че след смъртта на съпруга й благодетел се грижи финансово за семейството.

Майката заяви още, че в момента има нужда от работа. Ако започне да работи, грижите за детето ще поеме нейната свекърва.

„Мечтая си да си намеря прилична работа, за да мога да продължа да се грижа сама, а не да чакам да ми помага някой цял живот”, обясни Мария Върбанова.

Днес малката Яна празнува рожден ден.

Ето и банковата сметка, на която можете да помогнете:

BG77BPBI79421073306901

Мария Иванова Върбанова