Всеки има навик, който често прави несъзнателно след хранене. Но знаете ли колко вредни могат да са тези привички? Вижте най-важните и често допуснати грешки, след като сме похапнали добре, пише gotvach.bg.
1. Първото място сред допуснатите грешки след хранене е отредено на цигарите. Според изследвания цигара, запалена веднага след ядене, се равнява на десет изпушени цигари през целия ден. Увеличава се рискът от рак неколкократно. Така че не пушете веднага след ядене.

2. Второто място се заема от плодовете. Макар и да са полезни за здравето, консумацията на плодове веднага след хранене води до образуването на излишни газове и подуване на корема. Също така затруднява и храносмилането. Препоръчва се консумиране на плодове 1-2 часа преди или след хранене.

И това е интересно: ​Не гответе с растителни масла! - четете най-полезния сайт zdrave.to

3. Не трябва да се пие чай след хранене. Чаят прави трудно изгарянето на съдържащите сепротеини в храната, тъй като съдържа високи нива на киселини.

4. Сънят веднага след хранене също е често допускана грешка. При сън веднага след хранене стомахът на човек не може да се избави от това, което е консумирал. На по-късен етап това може да причини възпаление на червата и дискомфорт в стомаха.

5. Ако носите колан, отпускането му непосредствено след прием на храна, може да доведе до запушване на червата.

6. Повечето хора смятат, че ходенето след хранене удължава живота. Но това не никак правилно. Така храносмилателната система не може да усвои хранителните вещества от приеманата храна.

7. Вземането на душ след хранене насочва притока на кръв към ръцете, краката и намалява количеството на кръв около стомаха. Следователно това отслабва храносмилателната система.