Мечтая за България, към която се отправят българи с еднопосочни билети от местата, където са сега. Това каза зам.-председателят на ЕК с ресор бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева по време на конференцията „Моята мечта за България 2“, предаде „Фокус“ от Брюксел.
По думите й, в ръцете на българите е да направят страната по-добро място за живот и инвестиции. 

Георгиева коментира още, че в България трябва да се разреши проблемът с липсата на съответствие между кадрите, които произвежда образователната система и реалните нужди на бизнеса. „България се нуждае от електронно правителство, за да се справи успешно в борбата с корупцията”, подчерта зам.-председателят на ЕК. „Електронното правителство ни е нужно, за да се справим с корупция, за да има прозрачност и повече стимули за дигитална грамотност“, допълни Георгиева.

„Европа се нуждае от силна икономика, за да може да се справя с кризите, които стават повее и по-сериозни”, каза още Георгиева. „Моята мечта за Европа е да бъде регион, в който имаме самочувствие и вярваме в себе си. Имаме много проблеми и много от тях са с екзистенциален характер“, коментира Георгиева. „Европа трябва да продължи да разширява общия си пазар”, подчерта тя.