Намерени са достатъчно доказателства, сред които и дрехи на Венцислав Караджов от деня на убийството на възрастните му родители – Божурка и Цветан Караджови. Очаква се всеки момент да бъде повдигнато обвинение за двойното убийство, което потресе Пловдив на ченгето от икономическа полиция Венцислав Караджов. По-странното обаче е, че ще бъде повдигнато обвинение за съучастие и на съпругата му Каля. Това съобщиха сензационно пред БЛИЦ разследващи, ангажирани със случая.
На въпрос на БЛИЦ може ли и 15-годишният син да е замесен, разследващите заявиха, че това е малко вероятно, но детето е ужасно стресирано. Предполага се, че то се досеща или знае нещо за случая.

Нашите източници не уточниха, дали оръжието на убийството е намерено, но по непотвърдена информация, пистолетът вече е открит.

БЛИЦ се свърза с адвоката на Венцислав Караджов – Зоя Тошкова. Дамата каза: „Не мога да коментирам нищо преди да видя черно на бяло какво са намерили. От 2-3 дни говорят на Каля, че имат достатъчно доказателства за обвинение на съпруга ѝ и че сега събират такива и за нея. Днес тъщата на Венцислав и жена му Каля бяха разпитвани в полицията за дълго време. Следобед вилата им в Дедево и околностите около нея са били претърсвани с металотърсач. На първия оглед бяха намерени на вилата в Дедево някакви дрехи на Венцислав и една гилза с 8 проектила. Не знам какво още може да е открила полицията. Ще говоря още, като се запозная с доказателствата, коментира още адвокат Зоя Тошкова.

Както БЛИЦ съобщи, преди около 2 седмици Пловдив осъмна с черна вест. В квартал „Смирненски” бяха открити разстреляни и целите в кръв телата на 69-годишната Божурка и 79-годишния Цветан Караджови. До днес убиецът не е открит, но синът им - полицаят Венцислав Караджов е в ареста по обвинения в това, че е учил непълнолетния си син да стреля с пистолет.

Разследващите считат, че Венцислав е единственият, който има мотив да убие родителите си и е единственият заподозрян за зверствата. Младите и старите Караджови са имали непрестанни скандали и са водели дела заради къщата и имота в квартал „Смирненски”. Дни преди убийството, съдът в Пловдив е постановил, къщата и имотът да останат на старите до тяхната смърт, а след това да бъдат придобити от сина им. Очаква се до ден-два на полицая Венцислав и жена му Каля да бъдат повдигнати обвинения за убийството на възрастните.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ