Софиянци виха опашки пред бюрата на Центъра за градска мобилност, за да се запасят с билети от 1,60 лева. Съвестните пътници искаха да се сдобият с новите документи ден преди да стане факт новата цена. 
„Няма да чакам на шофьора, по-добре сега да си купя, защото неведнъж са ми казвали, че са свършили”, обясни Стояна.

Хората на опашката недоволстваха от новите цени, защото се возели на стари превозни средства. Касиерките им обясняваха, че билетите са валидни от утре и да не ги дупчат от днес. В тролей не се продават билети с повишена цена, като шофьорът обяснява на пътници, че това ще става от утре, съобщава "Монитор". 

Общинската полиция ще помага активно на контрольорите, за да се справят с гратисчиите, каза зам.-кметът по транспорт Дончо Барбалов. От градските ченгета се очаква да се намесват активно при възникване на инциденти и при отказ да се плаща новата глоба от 40 лв. за нередовен пътник на място. Актът от утре ще е 200 лева.

От началото на 2016 г. посегателствата над контрольори са 15, съобщи временният шеф на ЦГМ Румяна Милова в коментар за нападението с лютив спрей от понеделник сутринта над контрольор.