Многодетно семейство оцелява със стотина лева. Фамилията живее във великотърновското село Джулюница в къща, чийто покрив тече, когато вали дъжд (което напоследък е доста често). Липсват и обикновени за нас неща, но скъпоценни за тях, като гардероб, дрехи за децата и най-вече пари, с които да ги отглежда.
Съпругът на Катя има дъщеря от предишен брак - Дияна. Тя е и основният виновник семейството да е в това затруднено положение, съобщава dunavmost.bg
Катя твърди, че Дияна е наркоманка, на която са й отнели правата върху собственото й дете - Алекс.

Правата за отглеждане на детето присъждат на бабата и дядото. Те с радост поемат грижата за малкия Алекс, но имат и малка дъщеря на 12 г. И така семейството им става 4-ри членно.

Катя е много болна, но няма пари, за да си извади ТЕЛК решение, за да се пенсионира по болест. Мъжът й е сезонен работник и ту има приходи, ту не. Е, да вземат и по цели 37 лева от детските надбавки на двете деца и "огромната" сума от 150 лева социална помощ.

Можете да си представите да къде и за какво им стигат тези пари. Но това не е всичко - бедата идва и от там, че Диана е изтеглила 1 500 лева кредит, който не обезпечава и се налага Катя да връща и тези пари. Тя обаче ги няма, но кредитният консултант я пресира да връща парите.

Катя е много отчаяна, говори дори за самоубийство.



В същото време Диана си живее във Варна и не се интересува от малкия Алекс. Има право да го вижда през уикендите, но не го е правила повече от година и половина. Не праща пари на детето. Наскоро му е пратила едни къси панталонки. Това е нейната загриженост и помощ. Самата Диана е била задържана в ареста във Варна от ноември миналата година до февруари тази година, за кражба. А самата кражба е уникална.

Диана се залюбва с момче от Кипър. Той е готов да я приеме с детето. Тя обаче го ограбва. Приспива го и му отнема лаптоп, телефон за 800 евро, 300 лева и златен ланец. Хваща си такси и се прибира във Варна.

Това не й е последната кражба обаче. Нагло тя задига дарение от църква - 120 лева. Позамогва се, но да си погаси кредита изобщо явно не й е приоритет или пък да се погрижи за детето си.

В безизходицата си Катя отправя призив за помощ. За радост добри хора се отзовават и семейството вече има хладилник и телевизор. Момче от София е обещало да им дари мебели, но те се намират в Габрово и са им необходими 300 лева за превоза им до Джулиница.

Призивът на Катя е който има възможност да дари пари по банковата им сметка, или да изпрати дрехи за децата. Ще се радва и на готварска печка - не от скъпите и Раховец й стига.

Ако искате да помогнете на Катя и семейството й, може да й пишете във Фейсбук на Кати Русинова или да дарите пари по сметката:

Банковата сметка за набиране на средства е:
Централна Кооперативна Банка:
IBAN: BG24 CECB 9790 1028 5409 00
BIC: CECBBGSF