Актьорите от сериала „Под прикритие” се вдигат на бунт срещу продуцента на сериала Димитър Митовски дни преди финала на кримката тази събота. Повод за гнева на екранните мафиоти  и ченгета е това, че техните лица се използват върху фишове на Националната лотария без съгласието им.
Михаил Билалов, Владимир Пенев, Ивайло Захариев, Мариан Вълев, Александър Сано, Кирил Ефремов, Койна Русева, Миленита са част от лицата, които стоят на талоните за изтриване, съобщава „Телеграф”. За това актьорите не получават хонорари – просто в подписаните договори фигурира спорна клауза, че лицата на персонажите може да се използват по преценка на продуцентите, казват запознати.
 
„Не съм запознат със ситуацията, не съм компетентен, каза пред „Телеграф” Владо Пенев, познат като инспектор Попов от сериала. Колегата му Кирил Ефремов пък заяви, че никой не му е казал, че лицето му ще бъде използвано с хазартна цел.
 
„Това все пак е България. Те са си го решили и го правят. Когато ние в сериала използваме някаква марка и това се снима, то се прави с рекламна цел и се нарича продуктово позициониране. Друго е лицето ти да е навсякъде. Само адвокати могат да кажат какво може да се направи и какъв е законът в този случай. Със сигурност нито един от колегите ми от „Под прикритие” няма да е съгласен лицето му да се използва по този начин. Не мисля, че в договорите има такава точка. Ние нямаме нужда от реклама, те имат. Подразних се от факта, че ликът ми е на талоните, а и от факта как го направиха, коментира пред „Телеграф” Кирил Ефремов.
 
Включването на лицата от сериала на БНТ в лотарията е станало и без знанието на телевизията, която е съпродуцент на проекта. „Въз основа на решение на УС на БНТ е изпратено писмо до „Камера” и организатора на лотарията, в което се казва, че ние като продуцент не сме давали съгласие за тази игра, така, както е предвидено в договорните отношения”, обясниха пред „Телеграф” от държавната телевизия. „Продуцентът се договаря поотделно с всеки актьор от сериала. Така героят му става собственост на продукцията. Куката, инспектор Попов, Иво Андонов – всички те са собственост на продуцентите” – обясниха от сериала.