Лек автомобил „Мерцедес“ и ТИР са се ударили челно вчера на обхода на Враца, съобщиха от областната дирекция на МВР. Тежкият пътен инцидент е станал снощи около 21.30 часа до разклон за село Костелево, когато леката кола се натресла в идващия отсреща камион, също марка „Мерцедес“.
Не е ясно какво е довело до жестокия удар, в следствие на който 45-годишният Г.Д. от Малорад, управлявал автомобила, бил откаран във врачанската болница в тежко състояние.

Очевидци на катастрофата твърдят, че ударът е бил толкова силен, че се наложило пожарникари да разрежат немското возило, за да извадят от там шофьорът на колата.

40-годишният водач на камиона, който е турски гражданин си спомня единствено, че върху него връхлетяла леката кола, която се движела към София.

Той е бил тестван за алкохол и пробата е отрицателна. Оказало се, че Г.Д. е карал без книжка. По случая е образувано досъдебно производство. 

Преди минути стана ясно, че тежка катастрофа отново между камион и лека кола е станала на входа на Полски Тръмбеш. Има ранени, движението е спряно. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ