Мъж и жена бяха задържани в столичния кв. "Младост" в събота, докато влачат два куфара, натъпкани с дрога за 2,5 млн. лева. Сигналът за Пепи Йорданова и Олег Попов, който беше изловен и с бандата на Кървавата Мила, дошъл в ГДБОП от американската агенция за борба с наркотиците (ДЕА).
"Решихме да ги атакуваме точно след като бяха купили рекордното количество от 101 кг амфетамини", обясниха за "Телеграф" антимафиоти. Двамата са оставени в ареста за 72 часа и днес ще стане ясно дали съдът ще постанови постоянен арест за двамата.

"Двамата нямат интимни отношения. Бизнес партньори са", разясниха спецченгетата. И докато Йорданова не е помирисвала арест преди това, то Попов може да се похвали с обратното. "Олег е завършен измамник. Прави пари от каквото може, без да се вълнува от начина. Той беше арестуван и с Мила Георгиева, обвинена, че е ръководила група за поръчкови убийства.

Те имали намерение да продадат дрогата в Арабския свят, тъй като там цената щяла да удари 10,5 млн. лева.

След като агенти на ДЕА надушили, че Попов и Йорданова готвят удар с дрога, преди около три месеца започнала и операцията по престъпната двойка. Те били следени и подслушвани денонощно. "За да не пропуснем пратката, действахме", коментираха ченгетата.