Изследвайки архивни документи около работата си за предстоящата си книга за евреите-мафиоти през 30-те години на миналия век, израелският историк Робърт Рокауей разкри историческа сензация. Той намерил документи, които свидетелстват, че ходът на историята е можел да бъде и различен, ако наемен убиец от групировката "Корпорация на убийците", нает от еврейската мафия бе успял да изпълни поръчката и да убие Хитлер.
Съобщава се даже сумата, за която бил оценен живота на фюрера - еврейската мафия била готова да заплати 2500 долара (значителна сума по това време).

Независимо, че през 1933 г. Хитлер току-що е дошъл на власт и бъдещите събития са все още само в проекция, мнозина вече били наясно що за човек управлява Германия.

Тогава и била предприета стъпката да се намери някой, който би могъл да убие Хитлер. Но планът се провалил след като за него узнал директорът на ФБР Едвард Хувър, съобщава НТВ.Ru.
Американските власти не можели да позволят на свои граждани да подготвят убийство на лидер на друга държава и благодарение на това Адолф Хитлер останал жив.

Превод и редакция: БЛИЦ