94-годишна жена от 1 месец живее в болница „Св. Панталеймон“ в Плевен. За това съобщиха от лечебното заведение. 
Възрастна жена е постъпила в болницата със счупване на бедрената кост. От лечебното заведение обаче обясняват, че вече месец жената не може да се прибере, тъй като психичноболният ѝ син не я приема, а институциите са безсилни да ѝ осигурят достъп до собствения ѝ дом.
 
„На 28 април Спешна помощ докара 94-годишна пациентка с петрохантерна фрактура. Пациентката е престояла почти цял ден в държавната ортопедия, но по неясни причини в края на деня я карат при нас“, обяснява управителят на лечебното заведение д-р Елиза Георгиева. 
 
Пациентката отказва операция и пожелава да се прибере у дома. В себе си няма обаче нито документи за самоличност, нито ключове за дома си. 
 
„Синът ѝ първо отказа да я вземе, после изчезна“, допълва д-р Георгиева.
 
В началото на май управата на болницата се свързва с полицията и прокуратурата, за да помогнат на пациентката да получи достъп до дома си. 
 
„Социалните ни препратиха към полицията, полицията към прокуратурата, а прокуратурата отказа да издаде заповед да се отвори апартаментът на жената, защото нямало как да дадат такава заповед при жив роднина“, обясни другият управител д-р Йордан Георгиев. 
 
От болницата обясниха, че нямат основания да задържат пациентката, тъй като при отказ от операция, лечението ѝ не предполага болничен престой. От лечебното заведение заявяват, че биха дори поели разноските по отварянето на жилището на 94-годишната жена. Оказва се обаче, че няма институция, която да ѝ помогне да се прибере у дома, се казва  в съобщение от лечебното заведение, разпространено от Нова тв.