Пореден скандал гръмка около провелите се матури по български език и литература. Родител от Варна обвини преподавател, че е пращал есемеси на учениците с отговорите. От елитната гимназия отрекоха обвиненията. Министерството на образованието започна проверка по случая, която трябва да приключи до края на седмицата, съобщи bTV.
Според родителите есемеса е получен по средата на матурата от учениците на 12 Г клас на Първа Езикова гимназия. Учителят с над 20 годишен стаж казва, че не е пращал есемеси повече от една година.

"Казвам пред всички, че съм съгласен моята лична кореспонденция в телефона да бъде разсекретена и да се види към кого съм изпращал есемеси", заяви той.

От елитната гимназия казаха, че това е атака срещу едно от най-елитните учебни заведения в страната и, че се опитват да опетнят името му. 

Просветното министерство сезира прокуратурата. Инспектората по образованието е категоричен, че мерките за сигурност не позволяват подобна злоупотреба.

В този ден всички учители по български език и литература нямат достъп, те не присъстват в сградата. От министерството твърдят, че с отнетите телефони на учениците и квесторите, отговорите не могат да достигнат до тях.