Комшийски екшън разбуни духовете в блок на Сточна гара в Пловдив. 79-годишната Ангелина Гергова и 20 години по-младата от нея Марияна Кадийска се скарали, а разпрата приключила в Спешното отделение.
И двете ръце на Ангелина са гипсирани, лицето  все още е в синини и охлузвания. Възрастната жена не може да се обслужва сама, а трябва да се грижи и за съпруга си, който е болен, съобщава "Марица".

Свадата станала в средата на май, към 9 часа вечерта, докато Гергова извеждала домашния си любимец на разходка. „Слизах по стълбите, когато от апартамента си излезе Марияна Кадийска и започна да дърпа от ръцете ми каишката на кучето. Попитах я защо го прави, но не получих никакъв отговор. В този момент кученцето успя да се изплъзне и тръгна към изхода. Госпожа Кадийска ме хвана с двете ръце отзад на гърба и ме ритна с десния крак. Бръсна ме по стълбите и аз полетях по лице един етаж надолу, а тя избяга и се скри в апартамента си”, спомня си възрастната жена.

След като останала сама във входа, тя се помъчила да стане, но не успяла. Започнала да вика за помощ. След няколко минути я чули две студентки от втория етаж и се притекли на помощ. Отзовал се и съпругът на Марияна. Извикали Бърза помощ и пострадалата била откарана в УМБАЛ „Свети Георги”. „Никога преди не сме имали конфликти със семейство Кадийски. Не вярвам, че кучето може да им пречи. То е на 18 години, не лае, съвсем кротко е”, обяснява пенсионерката.
 
В момента Ангелина се обслужва трудно. Има изкуствена тазобедрена става на левия крак. Ходи с бастунче, но сега едната  й ръка е счупена, другата е пукната и не може да се обляга на тях. "Подадохме жалба в полицията, надяваме се да ни помогнат", казва жената.
 
Марияна Кадийска обаче отрече дори да е докосвала 79-годишната си съседка. „Казахме си две-три думи, защото кучето лаеше. Мъжът ми беше заспал, събуди го и  направих забележка. Не съм я бутала, тя залитна и падна сама. Но в яда си след това ме обвини”, разказа Кадийска. И допълни, че също е решила да подаде жалба в полицията - срещу сина на семейство Гергови. „Без да знае как стоят нещата, той дойде и ме удари в челюстта. Съпругът ми е свидетел”, посочи Марияна Кадийска.