Крадец се вмъкна в къща, но за негов лош късмет тя се оказа под охрана и го намериха скрит в шкаф. В дрехите си Георги А. (42г.) бил напъхал два ръчни часовника и радио. Апашът с 15 присъди за кражби се провалил през нощта в неделя, когато атакувал жилище на ул. "Константин Величков" в Шумен.
Къщата се ремонтирала и стопаните не били вътре, но охранителната система била включена, пише „Труд”.
 
Георги се вмъкнал през малко прозорче на приземния етаж, отарашил избите и стигнал до стаите. Точно тогава обаче, на мястото пристигнал охранителен екип, който потърсил съдействие и от полицията. Открили неканения гост в шкаф. А той обяснил, че тръгнал да краде от глад.
 
Бил излязъл от затвора през месец март. Излежал 2-годишна присъда за кражба от магазин, от който отмъкнал цигари и храна за 370 лв. Живеел в Силистра, но майка му се преместила в Шуменско.
 
Решил да заживее при нея, но тя го напъдила и така пак се върнал към занаята. Всички кражби правел, за да преживява. След полицейския арест вече му е наложена 72-часова мярка за неотклонение, съобщиха от полицията в Шумен. Със сигурност Георги си е осигурил храна, но зад решетките.
 
Още един крадец бил заловен експресно в шуменското село Салманово от собственика на къщата, в която се вмъкнал. Към 5 часа призори в неделя домакинът чул шум в дома си и видял мъж.

Респектирал го и го арестувал до идването на полицаите. Димитър А./19г./ от Шумен бил предаден на органите на реда и срещу него е образувано досъдебно производство за влизане в чуждо жилище.