Делото срещу Мартин Чоков, което се гледа в съда в Бяла Слатина, бе отложено за 4 юли, защото обвиняемият няма как да се яви в съдебната зала. 
Мартин трябваше да бъде се изправи пред магистратите заради нанесена поради расистки причини средна телесна повреда на 19-годишния Радослав Илиев, съобщава BulNews.bg.

На 13 януари тази година Чоков-младши преби от бой момчето посред бял ден в центъра на Галиче. Местният съд обаче не го задържа за побоя, защото ненадейно се оказа, че Мартин е хипертоник. В последствие пък врачанските магистрати се смилиха над него и също го освободиха, за да завърши училище.

След акцията на ГДБОП миналата седмица Мартин, заедно със скандално известния си баща са, с постоянна мярка за неотклонение и се намират в каушата на „Майор Векилски“ – 2 в столицата. Килиите там приютяват само извършители на тежки престъпления. Към събраните до момента 16 тома доказателствен материал срещу групата на Ценко Чоков продължават да се трупат нови жалби.

В килиите са „дясната ръка“ на скандалния кмет Димитър Каменов – Пайнера, отговарящият за пласирането на дрогата Иван Пламенов Палмата, един от уличените като пиромани Иван Йорданов – Пора и земеделският производител и неформален лидер на ромите Сали Касъмов.