Това е една от най-бързите реадмисии, която можем да си представим и е много силен знак към трафикантите. Това заяви пред журналисти вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след съвещанието в Благоевград във връзка със ситуацията на българо-гръцката граница с преминаването на нелегални мигранти.
 "За по-малко от 24 часа на практика реализирахме, това което е записано в плана и което беше тренирано в предишни периоди", отбеляза Бъчварова, цитирана от "Фокус". 

Тя посочи, че всеки е знаел своите отговорности, благодарение на което действията са били изключително бързи. „Аз имах възможност да се чуя с гръцкия министър Тоскас, той ми описа ситуацията след нашата граница и ме увери, че много бързо ще съдействат за реадмисията. На практика това е една от най-бързите реадмисии, която можем да си представим и мисля, че е много силен знак към трафикантите, които организират тези нещастни хора и ги подвеждат с обещания да стигнат до Европа. Мисля, че показахме как действаме и как ще действаме оттук нататък“, добави министър Румяна Бъчварова.