Строителният министър Лиляна Павлова отговори на атаката, която Сергей Станишев отправи към „Кабинета Борисов” и в частност нейното ведомство. Павлова публикува статус в социалните мрежи, където разби на пук и прах твърденията на президента на ПЕС, че по негово време са се построили повече пътища, видя БЛИЦ.
Тя извади статистика за годините, в които е била начело на ведомството. По думите на Павлова по времето на Станишев проектите за магистралите са били „успешно замразени”. 

Вижте какво още написа министърът:
„За да възстановим историческата справедливост и без да пришиваме излишни копчета по мундирите, ще се „разходя“ по безпристрастната статистика:
Общо за периодите на управление на кабинетите „Борисов“, са положени над 22,5 млн. т асфалт, построени са нови над 364 км автомагистрали, над 100 км нови двулентови пътища, ремонтирани са над 105 км магистрали и над 3 378 км пътна мрежа от първи, втори и трети клас.
Само за сравнение през предходната 2015 г., бяха положени рекордните над 6,5 млн. т асфалт при строителството и ремонтите на над 250 км автомагистрали и над 690 км пътища първи, втори и трети клас.
Ремонти отлагани с десетилетия - например магистрала „Тракия“ в частта между Пазарджик и Пловдив, бяха реализирани за един строителен сезон.
Вероятно на бившия премиер Станишев му се иска да бе построил "Тракия", "Марица", "Струма" и Северната скоростна тангента. Можеше. Но вместо това успешно ги замразиха.”