Мъж от Русенско ще заплати 1000 лв глоба, защото си сложил на новозакупения „Крайслер” откраднати номера от паркиран на улицата „Вартбург” и карал с тях няколко дни. Русенският Районен съд освободи Р. С. от наказателна отговорност и наложи на пенсионера по болест само минималното административно наказание, защото признал вината си и изразил съжаление за постъпката си.
През октомври 2015г., мъжът работел в русенското село Бабово като охрана на складовете на Гражданска защита. Тогава той си закупил "Крайслер Вояджър", който му бил докаран на платформа, без регистрационни табели пред склада. Тъй като искал да го ползва, а колата имала нужда от ремонт, мъжът започнал да търси варианти, по които да разреши проблема, пише "24 часа". 

Докато обикалял по улиците в Бабово, забелязал "Вартбург" 353, на който били поставени предна и задна регистрационни табели. Автомобилът принадлежал на Х. и бил паркиран на улицата пред дома му. Охранителят обаче решил, че може да ползва регистрационните табели на "Вартбург"-а, като ги постави върху "Крайслер Вояджър" и така да го управлява.

На 9 октомври той демонтирал предната и задна регистрационни табели на "Вартбург" и ги поставил съответно отпред и отзад на ползвания от него "Крайслер Вояджър", като карал с тях до 14 октомври. Собственикът на немското возило обаче се оплакал в полицията за кражбата и номерата били обявени за издирване.
При проверка в Бабово те открили табелите на "Крайслер”-а. Шофьорът им обяснил кротко, че възнамерявал да ги ползва само доккато регистрира колата си в КАТ.